top of page

La il·lustració apropa el teatre clàssic als més petits

El Lliure estrena "Clàssics per a criatures", una selecció de 4 imprescindibles en versió il·lustrada i online.


Avui us volem parlar d'una iniciativa que començarà aquest dijous i que de ben segur que no us deixarà indiferents:

Sota el títol genèric de "Clàssic per a criatures" El Teatre Lliure s'ha embrancat en una nova experiència: adaptar grans clàssics a un públic familiar.

Emmarcat dins de la programació digital dels darrers mesos, des d'aquest dijous 21 maig i fins al 14 de juny, el Lliure oferirà a través del seu canal de YouTub, quatre adaptacions il·lustrades de quatre obres imprescindibles de la literatura dramàtica universal: 'La Casa de Bernarda Alba', de Federico García Lorca; 'Terra Baixa', d'Àngel Guimerà; 'Antígona', de Sòfocles; i 'El rei Lear', de William Shakespeare'.

El lliure ha proposat a diversos artistes de la dramatúrgia i la il·lustració que adaptin en format de conte il·lustrat aquestes quatre obres. Cada una d'elles està replantejada per ser explicada en format audiovisual, amb la idea d'acostar els clàssics als més petits de la casa d'una manera fàcil, divertida i molt amena.

Una oportunitat que no us podeu perdre si sou amants del teatre i la il·lustració.

La proposta ens fa especial il·lusió, ja que dos dels il·lustradors que participen del projecte també formen part de la nostra galeria. Ella és l'Ana Yael i el Riki Blanco, dos grans professionals amb una llarga trajectòria, que no han dubtat en apuntar-se en aquest nou projecte!

L'Ana Yael ha estat l'encarregada d'il·lustrar l'adaptació que ha fet la dramaturga Victoria Szpunberg de "La Casa de Bernarda Alba", una de les peces més conegudes de Federico García Lorca, que va acabar d'escriure el 1936, poc abans de ser assassinat en mans feixistes.

En una casa andalusa, Bernarda Alba acaba de perdre el seu segon marit i imposa a les cinc filles un dol rigorós de vuit anys que els impedeix sortir de casa i tenir cap mena de relació amb cap home... Durant aquest temps, les acompanyarà Poncia, la criada. Una tragèdia que tracta principalment del desig de llibertat.

L'obra no es va poder publicar ni estrenar fins al 1945 a Buenos Aires, per iniciativa de l'actriu Margarida Xirugu, que s'hi havia exiliat.

En l'adaptació de Szpunberg, la criada Poncia es converteix en la protagonista i narra la història de Bernarda i les seves filles a una nena curiosa que llegeix l'obra de Lorca d'amagat dels seus pares.

Riki Blanco, per la seva banda, ha il·lustrat l'adaptació que ha fet el dramaturg Jordi Oriol d'"El Rei Lear", obra de William Shakespeare, escrita entre 1603 i 1606.

Aquest clàssic de Shakespeare explica la història del rei de la Bretanya, el rei Lear, qui promet dividir el seu regne entre les seves tres filles segons l'afecte que sentin per ell. Les respostes de les seves filles grans, Goneril i Reagan, agraden al rei qui decideix lliurar-les-hi una tercera part del regne a cadascuna, mentre que la de la seva filla petita, Cordelia, provoca la seva ira fins al punt de desheretar-la. Aviat, el rei es penedirà del seu error en conèixer les veritables intencions de les seves filles grans, que l'acabaran portant a viure com un autèntic rodamón.

Si voleu més informació de les obres, les dates i la compra d'entrades, cliqueu aquí.

Us deixem algunes imatges perquè aneu fent boca!

"La Casa de Bernada Alba" Il·lustracions d'AnaYael

Mariona

23 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page